Koran.no er en nettside som eies og drives av Islams Ahmadiyya Menighet.  Formålet med nettsiden er å tilgjengeliggjøring menighetens første norske oversettelsen av koranen til alle som måtte lese den. Det spesielle med denne nettsiden er at den er første av sin slag, hvor en organisasjon selv har oversatt koranen og lagt den ut i søkbar digital form som en egen nettside. Denne utgaven som nå har blitt gjort tilgjengelig er for øvrig basert på den første utgaven utgitt i 1996, publisert ved Islam International Publications LTD [ISBN: 1853725986].

Selve arbeidet med denne siden ble utført på dugnad og denne gruppen vil fortsette å jobbe videre for å kunne videreutvikle siden med ny funksjonalitet. Vi takker alle de frivillige som har bidratt.

Ønsker du å få tak i den trykte utgaven av koranen eller bare ønsker å komme i kontakt med oss så kan vi nås på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. – Menighetens offisielle nettside er www.ahmadiyya.no

Klikk her for å laste ned hele koranen i pdf format

Klikk her for å laste boken «Utvalgte vers fra den Hellige Koranen»

 

Litt om funksjonalitet

Nettsiden har den norske oversettelsen av koranen tilgjengelig med arabisk tekst. Det er lagt til lydfiler som spiller av den enkelte vers med arabisk resitasjon, samt fotnoter som er kommentarløsning for enkelte vers. Fotnotene utdyper/ forklarer versene for lesere som ønsker å få en bedre forståelse.

Det er mulig å velge kapittel ved å velge «velg kapittel» knappen for å gå direkte til et enkelt kapittel. Navigering mellom sidene gjøres nederst på siden. Helt til høyre vil brukere kunne se hvilket vers som vises av det totale antallet.

Det er mulig å søke på enkelte forhåndsdefinerte ord i søkefeltet. Legg inn ordet åpent for å søke i hele koranen. Det er også mulig å søke i et enkelt kapittel ved å velge f.eks 44:moses. Her søkes det etter ordet moses i kapittel 44.

Hvis ønskelig kan det valgte kapittelet lastes ned i pdf format velg å velge «last ned» knappen. Det aktuelle kapittelet lastes ned. Det er den skannede siden av den trykte utgaven av koranen som vises som et bilde. Velger man å laste ned et søkeresultat vil dette kun vises som norsk tekst, ren tekst uten den tilhørende arabiske teksten.

Alt innhold på denne siden skal være tilpasset og klar for bruk av mobile enheter.

 

Videre arbeid

Det vil fremover være større fokus på design og brukervennlighet

Muligheten for å legge ut den svenske og den danske oversettelsen vurderes også.

Andre forbedringspunkter som brukere måtte melde inn.